Fysik

Lysstråle, Opgave 54, side 80, Vejen til Fysik b, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

30. april 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Lysstrålen fra en He-Ne-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålens effekt til 0,5 mW.

Lysets bølgelængde er 633 nm.

a) Hvad er stålingens fotonenergi ?

Jeg  f (frekvensen)

f = c/λ = 3,0 * 10 8 m/s / 633 * 10-9  nm = 4,7393365 * 1019 Hz = 

Bestemmer fotonenergien E

E = h * f = 6,63 * 10-34 J *s * 4,7393365 * 1016 hz = 3,1421801 * 10-17 = 3,14 * 10-17 J

b) Hvor mange  fotoner  rammer termosøjlen pr.sekund ? 

Hvordan bestemmer man dette.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2021 af peter lind

fotonenergien*frekvensen


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har fået oplyst, at effekten er 0,5mW = 0,5mJ/s.

Energien af en foton har du regnet ud til 3,14*10-17J.  Hvor mange fotoner skal der til for at give 0,5mJ?


Svar #4
01. maj 2021 af ca10

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Lysstråle, Opgave 54, side 80, Vejen til Fysik b, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.