Matematik

Hjælp søges!

02. maj 2021 af victoriavps - Niveau: B-niveau

Hej Alle 

Jeg har en opg. i en afleveringsopgave i matematik b, som volder problemer. Den lyder således: 

I en kasse lever nogle bananfluer. Udviklingen i antallet af bananfluer i kassen beskrives ved den logistiske vækstfunktion f givet ved: 

f(x) =       700

         1+69*e^-0,22*x

hvor f(x) er antallet af bananfluer efter x døgn 

a) Bestem antallet af bananfluer efter 0 og 40 døgn (har jeg lavet) 

b) Bestem en ligning for den vandrette asymptote til grafen for f for x --> uendelig 

c) Tegn grafen for f og asymptoten i samme koordinatsystem 

Hjælp søges til opg. b og c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2021 af janhaa

b)

lim 700/(1+69*e^(-0.22x)) = 700 
x to infty
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2021 af AMelev

#0
f(x) =       700

         1+69*e^-0,22*x

Hvad betyder det? Skulle der stå f(x)=\frac{700}{1+69\cdot e^{-0,22\cdot \cdot x}}
Væn dig til at lægge et billede af opgaven op i stedet for at skrive af, så fejl og mangler kan undgås.

b) & c) Se side 11 sætning 2 i forberedelsesmaterialet.


Svar #4
02. maj 2021 af victoriavps

Ja det var selvfølgelig det, der skulle stå - beklager 

Er stadig meget på bar bund, hvordan b og c skal løses 

Har læst det i forberedelses materialet 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2021 af AMelev

Hvad stod der så i sætning 2?


Skriv et svar til: Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.