Kemi

Syre-base og pH beregninger

04. maj 2021 af Zlatanja - Niveau: C-niveau

Hej! Håber i kan hjælpe mig med dette.

Hvor stort et volumen 0,10 M saltsyre skal neutralisere 4,0 mL 0,10 M hydroxidopløsning?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har også denne opgave hvor jeg er i tvivl om a og b.
Opskriv reaktionsskema og fortæl hvilken type reaktion det er:

a. Blynitrat og natriumfosfat = ?
Der har jeg skrevet: 3Pb(NO3)2 + 2Na3PO4 --> Pb3(PO4)2 + 6NaNO3
Men hvilken type?? Det kan jeg ikke helt finde frem til.

b. Natrium og salpetersyre
Her er jeg helt lost..

c. Saltsyre og kaliumhydroxid = Neutralisation
HCl + KOH --> KCl + H2O

d. Pentan og oxygen = forbrænding
C5H12 + 8 O2 --> 5 CO2 + 6 H20

e. Heptan og dibron = substitution
C7H16 + Br2 --> C7H15Br + HBr
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2021 af AngelOneOne

Hej,

Saltsyre reagerer 1:1 med OH-, så hvis der er 4,0 mL 0,1 M hydroxidioner, skal der 4,0 mL 0,1 M saltsyre til at neutralisere.

a) Dette er en substitutionsreaktion (dobbelt substitution).

b) Det er en dekomponeringsreaktion:

10 Na + 2 KNO3 → K2O + 5 Na2O + N2

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af mathon

a.
              3Pb(NO3) (aq)  +  2Na3PO4 (aq)    -->    Pb3(PO4)2 (s)  +  6NaNO3 (aq)

               Fældningsreaktion

b.
              2Na  +  2H+   \rightarrow   2Na+  +  H2

                Redoxreaktioin


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2021 af AngelOneOne

#2

a. Et af produkterne udfældes ja, beklager.

b. Der er ikke noget H+ tilstede - Den reaktionsligning jeg har givet, er den reaktion der sker mellem metallisk natruim og salpetersyre. Den anvendes bl.a. som delreaktion i udløsning af airbags i biler - og det er en dekomponering.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Syre-base og pH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.