Matematik

gøre rede for Arealet A

05. maj 2021 af Saadjama - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe. den er ret svær


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2021 af janhaa

a)\\O=360=2x+2y-2h\\ h=x+y-180\\ \\ A(x,y)=xy-h^2=xy-(x+y-180)^2=-x^2-y^2-xy+360(x+y)-32400\\ \\q.e.d.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2021 af janhaa

b)

A_x=-2x-y+360=0\\ \\ A_y=-2y-x+360=0\\ \\ Max\,\,area\,\,:x=y=120


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2021 af PeterValberg

Vedr. hegnets længde:

x+(x-h)+y+(y-h)=360

2x+2y-2h= 360

x+y-h=180

h=x+y-180

Vedr. arealet:

A=x\cdot y-h^2

A=x\cdot y-(x+y-180)^2

A=x\cdot y-(x^2+2xy-360x+y^2-360y+32400)

A=x\cdot y-x^2-2xy+360x-y^2+360y-32400

A(x,y)=-x^2-y^2-xy+360x+360y-32400

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2021 af janhaa

b)

Max area:

A(120, 120) = 10800


Skriv et svar til: gøre rede for Arealet A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.