Matematik

Model for buen.

11. maj 2021 af Sol86 - Niveau: B-niveau
Hej SP. Jeg har fået denne opgave, men ved ikke hvordan skal jeg løse :(
Kan i hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2021 af AMelev

              

Hvad er problemet?


Svar #2
11. maj 2021 af Sol86

Det hele faktisk :(
Jeg har fundet buens bredde

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2021 af AMelev

Har du ikke fået tegnet grafen?
Hvordan har du fundet bredden?


Svar #4
11. maj 2021 af Sol86

Jeg har tegnet graf og har fundet bredde ved at bestemme nulpunkt dvs x=0 og derefter afstanden mellem nulpunkterne
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2021 af AMelev

OK.
1b. Du kan bestemme nulpunkter grafisk eller ved løsning af ligningen f(x) = 0. Tjek med den metode, du ikke brugte. Du kunne også direkte måle afstanden med geometriværktøjet.
Kig lige på din graf en ekstra gang. Hvor/hvordan finder du højden af buen?

1c. Du har 3 punkter (x1,0), (x2.0) og (0,h). Dem kan du sætte ind i g(x) og løse de tre ligninger med tre ubekendte, eller du kan lave kvadratisk regression: quadreg {x1,x2,0},{0,0,h}.

Så prøv, om du ikke selv kan 1d


Svar #6
11. maj 2021 af Sol86

Kan det passe at højde kan jeg måle fra nulpunkt til toppunkt? Dvs 191 m

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2021 af AMelev

Ja, eller beregnet h:=f(0) = 190.53


Svar #8
11. maj 2021 af Sol86

1000tak for hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2021 af AMelev

#6 Du kan også bestemme max ved Undersøg grafer > Maksimum

#8 Velbekomme

PS! Jeg forstår ikke helt sp. 1e. Er det meningen, at a eller c skal ændres i g(x) eller er det fx et fjerdegradspolynomium i stedet for et 2.grads?


Svar #10
11. maj 2021 af Sol86

Jeg prøve lige undersøg den :) Men forstå ikke helt min læres mening

Svar #11
12. maj 2021 af Sol86

Hej igen! Jeg stå og prøve at løse opgaven 1d men kan bare ikke går videre :( Kan I give mig en hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2021 af AMelev

d(x):=f(x)-g(x)|x1<=x<=x2, hvor x1 og x2 er de nulpunkter for f, som du fandt i sp. 1b
Bestem nulpunkt(er) for d'(x) og brug fortegn for d'(x) eller grafen for d til at fastlægge max.

NB! Da både f og g er symmetriske om 2.aksen er d også, så du kan evt. nøjes med at undersøge 
d(x):=f(x)-g(x)|0<x<x2.

Vedhæftet fil:Bue.zip

Svar #13
12. maj 2021 af Sol86

Åååå så det var ikke så skæv min udregning :)
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: Model for buen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.