Kemi

Bestem koncentrationen af salicylsyre

20. maj 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal bestemme konc. af salicylsyre ud fra følgende information bemærk vedhæftede

Hvordan beregner jeg de 5 forskellige konc. for hver af kolberne?

Jeg tænker jeg skal have fat i c_{for}*V_{for}=c_{efter}*V_{efter}, men jeg er usikker på hvilke værdier jeg skriver ind hvorhenne.

Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2021 af janhaa

2:

[salicylic\,\,acid]=\frac{0,003*2,5}{10}\,\,M=0,75\,\,mM


Svar #2
20. maj 2021 af louisesørensen2

Mange tak!, så havde jeg gjort det rigtigt! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2021 af janhaa

#2

Mange tak!, så havde jeg gjort det rigtigt! :-)

good


Svar #4
20. maj 2021 af louisesørensen2

Just a quick question, janhaa. If you see the green marked text, then it says "Add with a full pipette 10 mL Fe(III)-solution til each of the 5 flask". This additional 10 mL will not interfere with the volume_after? I mean the equation doesn't have to be:

[salicylic acid]=\frac{0,003 M*2,5 mL}{20 mL}


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2021 af janhaa

no it's the first, with total volume 10 ml


Svar #6
20. maj 2021 af louisesørensen2

Super, thank you!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}&& \frac{0.003}{10}\cdot \begin{bmatrix} 2.5\\ 5.0 \\ 7.5 \\10 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 0.00075\\0.0015 0 \\ 0.00225 \\ 0.00300 \end{bmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem koncentrationen af salicylsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.