Matematik

Geometri

21. maj 2021 af RoniTem14 - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen jeg har haft lidt problemer med med opgave c.

Opgaven er vedhæftet posten.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Capture3232.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

opgave c

Beregn højden fra jord til tag på venstre side (1.99 + 2.37 ) er 4,37 og gang denne værdi med siden b = 6.6

Areal af store rektangel er  4.37 · 6.6 = 28,84

Træk areal af retvinklet trekant der ligger over tag er (1.16 · 6.6 ) / 2 = 3,83

Træk areal af retvinklet trekant til venstre = (.56 · 3.2 ) / 2 = 0.9

Træk areal af retvinklet trekant øverst til højre = ( 1.67 · 1.99 ) / 2 = 1.66

og endelig træk areal af lille rektangel nedest til højre ( 1.67 · 2.37 ) = 3,96

Areal af gavl bliver da 38.84 - ( 3.83 + 0.9 + 1.66 + 3.96 ) = 18.49


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

supplering til # 2

Vinklerne i  retvinklet trekant over tag er 10 º , 80º og 90º

Vinklerne i retvinklet  trekant til venstre er  10º , 80º og 90º

Vinklerne i retvinklet trekant øverst til højre er 50º , 40º og 90º


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. maj 2021 af peter lind

Beregn arealet A1 af den rektangel, der er 3,2*b

Beregn arealet A2 af den trekant, der har hypotenusen 6,7 og den ene katete b

Beregn arealet A3 af den trekant helt til venstre på figuren, der har højden 3,2 m  og de røde linje som hypotenuse

Beregn arealet A4 af den rektangel helt til højre der har højden 2,37

Beregn arealet A5 helt til højre af den trekant, der har hypotenusen 2,6

arealet er så A1+A2-A3-A4-A5


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.