Matematik

geometri

25. maj 2021 af jasmin1234561 - Niveau: C-niveau

hjælp med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2021 af mathon


Svar #2
25. maj 2021 af jasmin1234561

mathon kan du så hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2021 af mathon

                        \begin{array}{llllll}&& \frac{\left | B_1C_1 \right |}{\left | BC \right |}=\frac{\left |A_1B_1 \right |}{\left | AB \right |}\\\\&& \frac{\left | B_1C_1 \right |}{2}=\frac{12}{3}=4\\\\&& \left | B_1C_1 \right |=4\cdot 2=8 \end{array}


Svar #4
25. maj 2021 af jasmin1234561

kan jeg også få hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 4

Du kan bruge sinusrelationerne til at beregne vinkel P 

p / Sin P = q / Sin Q

Siin P = (Sin Q · p) / q

Sin P = (Sin 120 · 10 ) /  16 = .5413

Vinkel P = Sin-1  = 32,8º  ( 1 decimal )

Vinkelsummen i en trekant  er 180º →

Vinkel R = ( 180 - ( 120 + 32,8 ) = 27,2º

Brug sinusrelationerne til at beregne siden r

q / Sin Q = r / Sin R

r = (q · Sin R ) / Sin Q = (16 · Sin 27,2 ) / Sin 120 = 8,4 ( 1 decimal)

Tjek selv om tallene er rigtige 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#5  Tilføjelse i linje 6

Til # 4

Du kan bruge sinusrelationerne til at beregne vinkel P 

p / Sin P = q / Sin Q

Siin P = (Sin Q · p) / q

Sin P = (Sin 120 · 10 ) /  16 = .5413

Vinkel P = Sin-1 0,5413 = 32,8º  ( 1 decimal )

Vinkelsummen i en trekant  er 180º →

Vinkel R = ( 180 - ( 120 + 32,8 ) = 27,2º

Brug sinusrelationerne til at beregne siden r

q / Sin Q = r / Sin R

r = (q · Sin R ) / Sin Q = (16 · Sin 27,2 ) / Sin 120 = 8,4 ( 1 decimal)

Tjek selv om tallene er rigtige 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2021 af mathon

eller

           \small \small \begin{array}{llllll} \cos\textup{-relationen:}\\& 16^2=10^2+r^2-2\cdot 10\cdot r\cdot \cos(120\degree)\mid 0<r<16\\\\& r=\sqrt{181}-5\\\\\\& P=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{p^2-(r-q)^2}}{\sqrt{(r+q)^2-p^2}} \right )\\\\& P=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{10^2-(\sqrt{181}-5-16)^2}}{\sqrt{\left (\sqrt{181}-5+16 \right )^2-10^2}} \right )&=&32.77\degree\\\\\\\\& R=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{r^2-(q-p)^2}}{\sqrt{(q+p)^2-r^2}} \right )\\\\& R=2\cdot \tan^{-1}\left ( \frac{\sqrt{(\sqrt{181}-5)^2-(16-10)^2}}{\sqrt{(16+10)^2-(\sqrt{181}-5)^2}} \right )&=&27.23\degree \end{array}


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.