Fysik

Blandet fysik opgaver

25. maj 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

Hey, er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2021 af janhaa

a) E = P*t = 850 W*(180 sec) = 153 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2021 af janhaa

b)

P = U*I = 850 W = 220V * I

I = 3,86 A

U = R*I

R = U/I = 220 V / 3,86 A = 56,94 ohm


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2021 af janhaa

c)

P=E/t\\ \\ C=\frac{E}{m*\Delta T}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{energi:}&E=P\cdot t=\left ( 0.850\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 180\;s \right )=153\;kJ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{resistans:}&R=\frac{U^2}{P}=\frac{220^2\;V\cdot \Omega\cdot A}{850\;V\cdot A}=56.94\;\Omega \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

opgave c )

Energi der skal tilføres, for at opvarme 500 gram vand fra 12ºC til 100º C er

500 · 4,18 · ( 100- 12) = 183920 joule

Kaffemaskinen har en effekt på 850 joule / s så det tager 183920 / 850 er

216 sek = 3 minutter og 36 sekunder at opvarme 0,5 L vand

4.18 = vands varmekapacitet 4,18 J / gram


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2021 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{tid:}&\left ( 0.85\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot t =\left ( 0.5\;kg \right )\cdot \left ( 4.18\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\left ( (100-12)\;K \right )\\\\&& t=\frac{183.92\;kJ}{0.85\;\frac{kJ}{s}}=216.376\;s=3\;min\;38\;s \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2021 af mathon

I opgaven er det forudsat, at der ikke foregår energiudveksling med omgivelserne.


Skriv et svar til: Blandet fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.