Fysik

Vand udvidelses koeffcient og faldende tryktab i lukket rør

29. maj 2021 af pampers1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har et spørgsmål som jeg håber nogen kan hjælpe med.

Jeg har et lukket rørnet i stål der skal trykprøves ved 15bar i 2 timer. 

Der er 1200liter i røret.

Start tryk 15bar start temperatur 45 grader.

Slut tryk 5bar. slut temperatur 20 grader.

Hvordan kan jeg beregne hvordan trykket i røret faldet evt. ved 1 grad ændring? fx ved afkøling af røret mens det bliver trykprøvet.  Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe til med mit spørgsmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2021 af peter lind

Du har at V*P = nRT hvor n*R er en konstant

Du ved at også at vand udvider sig efte formlen V=V0(1+α*t)

Brug dette til at finde Vt

 Sæt dette ind i formlen øverst med henholdsvis V0, P0  og T0 og V,P og T = T0+Δt

Hvis du dviderer de to ligninger med hinanden går nR ud og du har kun en ligning hvor den eneste ubekendte er P


Skriv et svar til: Vand udvidelses koeffcient og faldende tryktab i lukket rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.