Matematik

cirkel

29. maj 2021 af Carolineshm - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med opgave 1b, 1c  og 1d?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2021 af peter lind

1b og 1c) Afstanden mellem centrum og en af trekantens hjørne er radius i den store cirkel. Brug afstandsformlen formel 69 side 14 i din formelsamling og deræst formlen for en cirkel side 15 formel 75

1d) brug formlerne 62-64 side13


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textbf{d)}\\&& y-y_1=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)\\\\&& y-2=\frac{4-2}{9-5}\cdot (x-5)\\\\&& y-2=\frac{2}{4}\cdot \left ( x-5 \right )\\\\&& y-2=\frac{1}{2}x-\frac{5}{2}\\\\&& y=\frac{1}{2}x-\frac{5}{2}+\frac{4}{2}\\\\\\&& y=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2} \end{array}


Svar #4
30. maj 2021 af Carolineshm

Taak og hvad kan jeg bruge det svar til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2021 af mathon

som svar på spørgsmål d).


Svar #6
30. maj 2021 af Carolineshm

Nåår tak nu forstår jeg. Kan du hjælpe mig med 1b også? jeg kan slet ik få den til at give mening


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2021 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& (x-5)^2+(y-2)^2=R^2\\\\&& (x-5)^2+(y-2)^2=r^2 \end{array}


Svar #8
01. juni 2021 af Carolineshm

Altså er det svaret på hele cirkeliglingen? mangler der ik to tal i x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2021 af mathon

#7
        var en opstilling for at få dig videre.

Du har oplyst, at radius i den lille cirkel er lig med 1.

Når du afsætter de opgivne punkter A, B, C og D i et koordinatsystem, ser du, at centrum er C = (5,2)

Cirkelligninger:

                   \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& (x-5)^2+(y-2)^2=1^2\\&&&\textup{hvis du har styr p\aa \ cirkelligningen}\\&& (x-5)^2+(y-2)^2=R^2 \\\\ \textbf{c)}\\&& \textup{Radius i den store cirkel}&\textup{beregnes med distanceformlen.}\\&& R\textup{ er afstanden mellem}&C\textup{ og }\mathrm{\acute{e}}\textup{t af punkterne }A, B\textup{ eller }D.\\\\&& R=\left | CB \right |=\sqrt{(9-5)^2+(4-2)^2}&=\sqrt{20} \end{array}

                   


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.