Kemi

Syre-base reaktion korresponderende base og syre

31. maj 2021 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Ved pH 7 er Ks = 0,007192M for 3-HP ved 25°C. Vis hvordan man opskriver ligevægtsbrøken for 3- HP’s syre-base reaktion med vand og angiv om det meste af 3-HP vil være på syreformen eller den korresponderende baseform. 


Jeg har fået det til, at det meste af 3-HP vil være på korresponderende baseform, fordi at reaktionen vil blive forskudt mod venstre. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2021 af janhaa

HA+H_2O <=>H_3O^+ + A^-

\\K_a=\frac{[A^-]*[H^+]}{[HA]}


Svar #2
31. maj 2021 af Planteelsker

Jeg forstår ikke hvad du skriver. Er det den korresponderende baseform, som der vil mære mest af 3-HP af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2021 af janhaa

\frac{K_a}{[H^+]}=\frac{[A^-]}{[HA]}=71920\\

[A^-] >> [HA]


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2021 af janhaa

3-HP?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2021 af janhaa

fordi at reaktionen vil blive forskudt mod venstre. Er det rigtigt?

*********************************

no, the reaction shifts to right, 


Svar #6
31. maj 2021 af Planteelsker

Hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2021 af janhaa

#6

Hvordan kan det være?

wrong; I meant:

K_a=0,007192<<1\\ \\

the reaction shifts to left :=)


Svar #8
31. maj 2021 af Planteelsker

Okay, det var også det jeg kom frem til. Men vil det meste af 3-HP så være den korresponderende base?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2021 af janhaa

#8

Okay, det var også det jeg kom frem til. Men vil det meste af 3-HP så være den korresponderende base?

3HP?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2021 af janhaa

remember, I don't know nothing of your reaction etc...


Skriv et svar til: Syre-base reaktion korresponderende base og syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.