Fysik

Mekanisk Energi

08. juni 2021 af Thomassand - Niveau: C-niveau

Hey Jeg ved godt jeg spurgt om det her før, men følte ikke at jeg fik svar på hvad jeg ledte efter så, jeg spørger bare igen, og håber på at en vil hjælpe mig med dette spørgsmål: 

Giv eksempler på fysiske situationer hvor beregninger kan foretages ved at betragte den mekaniske energi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

En bil kommer kørende med en fart på 90km i timen. Den kommer til en bakke og i det samme stopper motoren. Bakken er 10m høj. Kan bilen fortsætte over bakken?


Svar #2
08. juni 2021 af Thomassand

nej...


Svar #3
09. juni 2021 af Thomassand

Det kan den vel ikk... og hvor vil du hen med det??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

90km i timen er det samme som 25m/s. Bilens kinetske energi er derfor ½M*(25m/s)2 = M*312,5m2s-2, hvor M er bilens masse.

Den potentielle energi skal øges med 10m*g*M=10m*9,82ms-2M = 98,2m2s-2M, for at bilen kan komme over bakken. Denne forøgelse skal tages fra den kinetiske energi. Da den er mindre end den kinetiske energi, kan det godt lade sig gøre.


Skriv et svar til: Mekanisk Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.