Kemi

Syrer og baser

13. juni 2021 af Thomassand - Niveau: C-niveau

Opskriv eksempler på reaktionsskemaer for forskellige syrers og basers reaktion med vand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}&& HCl\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;Cl^-\;+\;H_3O^+\\\\&& HNO_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{O_3}^-\;+\;H_3O^+\\\\&& H_2SO_4\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\;+\;H_3O^+\\\\\\&& NH_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\;+\;OH^- \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2021 af madison21 (Slettet)

Hvad er syre og hvad er baser??


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}\textbf{Syrer:}\\&& HCl\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;Cl^-\;+\;H_3O^+\\\\&& HNO_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{O_3}^-\;+\;H_3O^+\\\\&& H_2SO_4\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\;+\;H_3O^+\\\\\\\textbf{Base:}\\&& NH_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\;+\;OH^- \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2021 af madison21 (Slettet)

Har du måske en til i base??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2021 af Moderatoren

#4

Lad være med at oprette nye profiler. Hold dig til én. Så er det MEGET lettere at hjælpe dig. 

Og husk nu:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Så kan hjælperne HJÆLPE dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2021 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Syrer:}\\&& HCl\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;Cl^-\;+\;H_3O^+\\\\&& HNO_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{O_3}^-\;+\;H_3O^+\\\\&& H_2SO_4\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\;+\;H_3O^+\\\\\\\textbf{Baser:}\\&& NH_3\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\;+\;OH^- \\\\&& S^{2-}\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HS^-\;+\;OH^- \\\\&& P{O_4}^{3-}\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HP{O_4}^{2-}\;+\;OH^- \end{array}


Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.