Matematik

sammensat funktion

15. juni 2021 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Er der én, der kan hjælpe? 

Bestem funktioner f og g, så h = f o g

h(x)= \frac{1}{2x+3}

Kan man sige: g(x) = 2x+3 og f(x)=x-1  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2021 af janhaa

g=\frac{1}{x}\\ og\\ \\f=2x+3


Svar #2
15. juni 2021 af petbau

Tak

Kan du også hjælpe mig med denne?

h(x)=((ln(x+1)2)+ln(x+1)+1

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2021 af mathon

   Ja
               \small \begin{array}{llllll}&& h(x)=\frac{1}{2x+3}\\\\&& g(x)=y=2x+3\\\\&& h(x)=f(y)=\frac{1}{y}=\frac{1}{g(x)}\\\\&& h(x)=\left (f\circ g \right )(x) \end{array}


Svar #4
15. juni 2021 af petbau

Tak mathon 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2021 af mathon

h(x)=((ln(x+1)2)+ln(x+1)+1

parenteserne passer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2021 af Sveppalyf (Slettet)

#1

Nej det er omvendt.

(f ο g)(x) = f(g(x))

Så g(x) skal være 2x+3, og f(x) skal være 1/x.


Svar #7
15. juni 2021 af petbau

Tak Sveppalyf, så har jeg gjort det rigtigt:-)

mathon, jeg prøver igen:

h(x)= (ln(x+1))2 + ln(x+1) + 1

Den kan jeg ikke greje


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2021 af mathon

OK


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. juni 2021 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}&& g(x)=y=\ln(x+1)\\\\&& f(y)=y^2+y+1\\\\&& h(x)=f(y)=f(g(x))=\left ( f \circ g \right )(x) \end{array}


Svar #10
15. juni 2021 af petbau

Mange tak 


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.