Matematik

perspektive funktioner

20. juni 2021 af Skuls - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har emnet funktioner, hvor jeg skal bevise 2-Punktsformlen for en potensudvikling. Derudover skal jeg så 

perspektive til andre typer af funktioner. Hvilke funktioner kunne være en god ide at perspektive til


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2021 af ringstedLC

Det kunne være nærliggende at beskrive ligheder og forskelle på potens-, lineær og eksponential vækst.


Svar #2
20. juni 2021 af Skuls

hm, kan du måske forklare, hvorfor det er en god ide?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2021 af ringstedLC

Tænk over vækstformerne "fast/fast", "fast/procent" og "procent/procent" i formatet (Δxy).

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner


Svar #4
22. juni 2021 af Skuls

Tak for hjælpen, men jeg føler kun jeg kan finde forskelle med lineær og eksponential vækst. Hvad kunne lighederne være?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2021 af SuneChr

Tegn de tre grafer for funktionerne
     y = x + 1
     y = x2 + 1
     y = ex
i samme koordinatsystem.
Man vil se, at for mindre positive x vil der ikke være større funktionsværdiforskelle,
men meget hurtigt, når x vokser, vil graferne stikke af fra hinanden.
Man kan opstille et væksthierarki for de tre funktionstyper.


Skriv et svar til: perspektive funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.