Matematik

svær linjerefunktion opgave

20. juni 2021 af nikolajkempel - Niveau: C-niveau

jeg skal have købt ny firmabil, men jeg er ikke sikker på hvilken en der passer bedst til mit budget. valgte står mellem en VW som koster 184000kr men kører 15km på literen, eller en ford som koster 212000kr men kører 20km på literen

spørgsmålet skal regnes ud, og ikke bare aflæses i fx geogebra

det er arbejdsspørgsmålet, til min matematik rapport


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2021 af ringstedLC

#0: Vedhæft at godt billede af hele opgaven.

Med en literpris, og ingen andre oplysninger, kan du opstille to lineære forskrifter og udfra kilometerbehovet afgøre valget af bil ved at beregne deres skæringspunkt.


Svar #2
20. juni 2021 af nikolajkempel

liter prisen er 9kr


Svar #3
20. juni 2021 af nikolajkempel

...

Vedhæftet fil:fsdfsdf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2021 af ringstedLC

OK, så har du en variabel x (km) og konstanterne a (literpis), bVW og bFord (priserne) til de to forskrifter. 


Svar #5
20. juni 2021 af nikolajkempel

jeg nåede her til, nu kan jeg ikke lige forstå det mere


Svar #6
20. juni 2021 af nikolajkempel

bare glem det, har lavet opgaven nu, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2021 af ringstedLC

#4 rettelse: ... og konstanterne aVW og aFord (kilometerpris), ..., hvor:

\textup{kilometerpris}=a=\frac{\textup{literpris}}{\textup{km pr. l}}


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}&& f(x)=\frac{x}{15}\cdot 9+184\,000=0.6x+184\,000\\\\&& g(x)=\frac{x}{20}\cdot 9+212\,000=0.45x+212\,000\\\\\\ \textup{Define}&&f(x)=0.6x+184\,000\\\\ \textup{Define}&&g(x)=0.45x+212\,000\\\\\\&& \textup{solve}\left ( f(x)=g(x),x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: svær linjerefunktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.