Kemi

Angiv endelig koncentration NaCl

23. juli 2021 af gringos - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er gået i stå på spørgsmålet: 

Angiv den endelige koncentration af NaCl, når 100 mL vand blandes med 0.025 L af en 35% w/v vandig opløsningen af NaCl. 

Jeg har gjort følgende, men er gået i stå.

1) 35% (w/v) viser at pr. 100 mL er 35 gram NaCl.  

2.  0.0025 L = 25 mL

25 mL * (35 gram / 100mL) = 8.75 gram NaCl .   

Jeg har forsøgt at bruge V1*C1=V2*C2  , men det giver ikke mening. Mit resultat skal være 1.2 M jf. rettevejledning. :( 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juli 2021 af MountAthos

Mol NaCl / L er (8,75 gram · 1000 ml) / (125 ml  · 58,44 gram / mol) = 1,197 = 1,2 Mol / L

58.44 molvægt for NaCl


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juli 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Koncentrations}\\\textbf{beregning:}\\\\&& m_{NaCl}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 0.35\;\frac{g}{L} \right )&=&8.75\cdot 10^{-3}\;g\\\\&& n_{NaCl}=\frac{m}{M}=\frac{8.75\cdot 10^{-3}\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}&=&1.497\cdot 10^{-4}\;mol\\\\&& \left [ NaCl \right ]=\frac{1.497\cdot 10^{-4}\;mol}{100.025\;L}&=&1.50\cdot 10^{-6}\;M \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juli 2021 af MountAthos

Til # 2

Der er forkert , en 35 % w/v NaCl opløsning indeholder 350 gram NaCl / Liter og ikke som du

skriver 0.35 gram / Liter


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juli 2021 af mathon

korrektion af #2

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Koncentrations}\\\textbf{beregning:}\\\\&& m_{NaCl}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 350\;\frac{g}{L} \right )&=&8.75\;g\\\\&& n_{NaCl}=\frac{m}{M}=\frac{8.75\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}&=&1.50\;mol\\\\&& \left [ NaCl \right ]=\frac{1.50\;mol}{0.100025\;L}&=&15.0\;M \end{array}


Svar #5
24. juli 2021 af gringos

1000 tak! Det giver mening nu!! :))) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juli 2021 af ringstedLC

#5 og #4:

\small \begin{align*} [NaCl] &= \frac{1.5\;mol}{(0.1+0.025)\;L}=\frac{1.5\;mol}{0.125\;L}=1.2\;M \end{align*}

passer bedre med din rettevejledning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. august 2021 af mathon

korrektion af #2

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Koncentrations}\\\textbf{beregning:}\\\\&& m_{NaCl}=\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 350\;\frac{g}{L} \right )&=&8.75\;g\\\\&& n_{NaCl}=\frac{m}{M}=\frac{8.75\;g}{58.44\;\frac{g}{mol}}&=&1.50\;mol\\\\&& \left [ NaCl \right ]=\frac{1.50\;mol}{0.125\;L}&=&12.0\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2022 af Cassandraj

Hej 

Jeg forstår godt alle trinene i den flotte besvarelse i andre har givet ovenstående, men når jeg ser på ovenstående kan vi se at [NaCl] bliver 12.0M hvilket ikke er det svar vi søger i forhold til rettevejledningen der giver 1.2M? Nogle der kan give en forklaring på hvordan vi så ender med de korrekte 1.2M? 

MVH 


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. december 2022 af ringstedLC

#6 er en "ups", hvor kun volumet er korrigeret:

\small \begin{align*} \left [ NaCl \right ] &= \frac{n_{NaCl}}{V} \\ \left [ NaCl \right ] &= \frac{\frac{8.75\,\textup{g}}{58.44\,\frac{\textup{g}}{\textup{mol}}}}{0.125\,\textup{L}} =\frac{{\color{Red} 0.15}\,\textup{mol}}{0.125\,\textup{L}}=1.2\,\textup{M} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. december 2022 af mathon

aktså en tastefejl I
#7

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Koncentrations}\\\textbf{beregning:}\\\\&& m_{NaCl}=0.50\;\mathrm{mol}\\\\&& \left [ NaCl \right ]=\frac{0.50\;mol}{0.125\;L}&=&1.20\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. december 2022 af mathon

altså en tastefejl I
#7

          \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Koncentrations}\\\textbf{beregning i:}\\\\&& m_{NaCl}=\left (0.025 \;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 350\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )&=&8.75\;\mathrm{g}\\\\&&n_{NaCl}=\frac{8.75\;\mathrm{g}}{58.44\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.15\;\mathrm{mol} \\\\&&\left [ NaCl \right ]=\frac{0.15\;mol}{0.125\;L}&=&1.20\;\mathrm{M} \end{array}


Skriv et svar til: Angiv endelig koncentration NaCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.