Kemi

når 50 gram N2 reagerer vil der?

24. juli 2021 af gringos - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg får det til at der forbruges 222 kj. 

Jeg har set i en tabel og trukket og sagt ΔH for en reaktion R -> P , ∑Hb(R)-∑Hb(P)

Mit egen regnestykke var: 

1493-1214=222    

Men jf. rettevejledning produceres der faktisk 396 kj


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du har ΔH = 222 kJ/mol for den opskrevne reaktion, så vil du med 50,0g N2 have

ΔH = 222 kJ/mol * 50,0g/28,014g/mol = 396 kJ

ΔH er positiv. Molekylerne har altså optaget energi fra omgivelserne ved reaktionen. Dvs. at der er forbrugt 396 kJ.


Skriv et svar til: når 50 gram N2 reagerer vil der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.