Kemi

8 ml absolut ethanol ( =100% ethanol) tilsættes..

06. august 2021 af gringos - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder fast iflg. opgave: 

8 ml absolut ethanol ( =100% ethanol)  tilsættes vand til et samlet volumen af 20 mL. Den nye ethanolopløsning er...

svar 40% v/v

Jeg ved at 8 mL 100% ethanol, svarer til 8 gram ethanol. Volumen bliver mere en fordoblet, så logisk nok ender vi på de 40 % , også det jeg får hvis jeg siger:
 \frac{20}{8}=2.5 ---> \frac{100}{2.5}=40

Men hvad er formlen/hvad burde jeg ha gjort? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. august 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Bare tænk på v som det engelske ord "volume" og w som "weight", og så skal man i alle tilfælde betragte mængden af det opløste stof i forhold til den totale mængde af den færdige blanding.

Her har vi 8 ml af det opløste stof (ethanol), og den færdige blanding er på 20 ml. Så vi har

% v/v = 8 ml / 20 ml * 100% = 40%


Skriv et svar til: 8 ml absolut ethanol ( =100% ethanol) tilsættes..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.