Kemi

Forskellen på MW og MF ift. mængdeberegning?

15. august 2021 af inaktiv - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen på M_F og M_W?

I eksemplet er det vel formelmassen der er M_F, men hvad er M_W så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2021 af MountAthos

MF er vægten af 1 molekyle eller atom

Mw er vægten af 6,022 · 1023 molekyler eller atomer

Tallet  6,022 ·1023 = 1 Mol , kaldes Avogadros konstant

Molvægt for H2O = MF · 6,022 · 1023 = (2,99 · 10-23 gram )  · ( 6,022· 1023 / mol ) = 18,01 gram / mol


Skriv et svar til: Forskellen på MW og MF ift. mængdeberegning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.