Matematik

Integralregning - Bestem arealet

19. august 2021 af Karl9993 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast med følgende opgave, jeg har løst opgave a), men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan opgave b) skal løses.

Jeg har forsøgt en del, men jeg synes ikke helt det kan give mening.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgvae.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2021 af peter lind

f kunne godt se ud til at være en parabel med nulpunkter i -2 og +5. Du har i forvejen fundet f(-1). Det bestemmer parablen fuldstændig og derfra kan du besteme F. Se lige efter om F stemme med dette


Svar #3
19. august 2021 af Karl9993

Det forstår jeg ikke helt....


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2021 af peter lind

Hvad forstår du ikke ? Du må komme med nogle flere oplysninger, så jeg kan forstå dine problemer


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& A_M=F(4)-F(-2) \end{array}


Svar #6
19. august 2021 af Karl9993

Men når jeg integrer ligning x=4, så er 2x^2, skal jeg så bare 4 og 2 ind eller hvordan skal det forstås


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2021 af peter lind

????  Du skal ikke integrere x=4. Du skal finde ligningen for f(x) (et andet grads polynomium) Derefter integrerer F  så for du et 3 grads polynomium


Svar #8
19. august 2021 af Karl9993

Hvordan er formlen for at finde f(x) til et anden grads polynomium? Jeg kan ikke finde den i formlensamlingen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2021 af Anders521

#6 & #7 At bestemme ligningen for f og efterfølgende skal integreres er ikke nødvendigt. Tallene F(-2) og F(4) kan aflæses i figuren, hvorved M = F(4) - F(-2) som allerede nævnt i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2021 af Soeffi

#5

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& A_M=F(4)-F(-2) \end{array}

Vedhæftet fil:2019396.png

Skriv et svar til: Integralregning - Bestem arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.