Matematik

ligning tekststykke

24. august 2021 af shain - Niveau: 10. klasse
Opgaven er vedhæftet

Jeg skal opstille en ligning, som jeg har svært ved.

mit svar: 20x 12x-x= 200
Jeg kan godt regne det ud 8 stk af de 20 kr. og 4 stk. af 10 kr

Er der nogle der kan hjælpeed opstille af ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2021 af MountAthos

Du skal lave 2 ligninger med 2 ubekendte . 10 kroner kaldes y og 20 kroner kaldes x 

Du har 12 mønter og summen af de 12 mønter er 200 kroner, så de 2 ligninger bliver

y + x = 12

10·y + 2o·x = 200 

 For at komme frem til løsningen gør du således

Første linje y = - x +12

Anden linje y = -2 ·x + 20

Så kan du sætte dem sammen

-x + 12 = -2x + 20

- x + 2 x = 20-12

x = 8

Og for at finde y , indsætter du x = 8 i  x+ y = 12

8 + y = 12

y = 12 -8

y = 4

Så har du dit resultat 4 ( 10 kroner) og 8 ( 20 kroner )


Svar #2
24. august 2021 af shain

Tusind tak for en rigtig god forklaring

Skriv et svar til: ligning tekststykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.