Matematik

Regneudtryk for køb

26. august 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opstil et regneudtryk for hvert køb

.Opstil ét samlet regneudtryk og find der næst den samlede pris.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2021 af SuneChr

Du bør kunne gå i gang med nogle indledende overvejelser vedr. indkøb.
Tag opgaven punkt for punkt og vis dét du har kunnet lave.
Så ta'r vi det hele derfra.
Hjælperne vil være mere imødekommende, hvis du har vist at have taget hul på opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2021 af ringstedLC

a) Alle elever skal have to burgere og 0.5 l sodavand. Desserten består af en frugtskål:

\begin{align*} \textup{Pris}_1 &=\frac{\textup{Pris}_\textup{vare}}{\textup{kvantum}_\textup{vare}}\cdot \textup{kvantum}_\textup{\,elev}\cdot \textup{antal elever} \\ &=\frac{(16+3) \;\textup{kr}}{2\;\textup{L}}\cdot 0.5\;\textup{L pr.\,elev}\cdot x \\ \textup{Pris}_1 &= 4.75\cdot x\end{align*}

Her ganges varens literpris med kvantum pr. elev og antal elever (x).

\begin{align*} \textup{Antal}_\textup{frugtposer} &= \frac{5+10+20+15}{10}=\;? \\ \textup{Pris}_2 &= \textup{Antal}_\textup{frugtposer} \cdot 25\;\textup{kr.}=\;? \end{align*}

Her købes et bestemt antal frugt. Det er altså ligegyldigt hvor mange elever, der er og derfor er der ikke noget x.

\begin{align*} \textup{Pris}_3 &=\frac{\textup{Pris}_\textup{vare}}{\textup{kvantum}_\textup{vare}}\cdot \textup{kvantum}_\textup{\,elev}\cdot \textup{antal elever} \\\textup{Pris}_4 &=\frac{\textup{Pris}_\textup{vare}}{\textup{kvantum}_\textup{vare}}\cdot \textup{kvantum}_\textup{\,elev}\cdot \textup{antal elever} \end{align*}

Altså samme metode som ved sodavand.

\begin{align*} \textup{Samlet regneudtryk: Pris} &= 4.75\cdot x+\textup{Pris}_2+\textup{Pris}_3+\textup{Pris}_4 \\ &= \Bigl (4.75+\textup{Pris}_3+\textup{Pris}_4 \Bigr )\cdot x+\textup{Pris}_2 \\ \textup{Pris} &= \Bigl (4.75+...+... \Bigr )\cdot x+... \\\\ \textup{Samlet Pris}_{20} &= \Bigl (4.75+...+... \Bigr )\cdot 20+... \end{align*}.


Skriv et svar til: Regneudtryk for køb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.