Matematik

Logistisk vækst formulering hjælp

04. september 2021 af Rasko2 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med min sidste opgave, og jeg er lidt lost i omkring hvordan jeg skal formullere det sidste spørgsmål

Det er jo fordi det er logistisk vækst som har en øvre grænse? Eller skal man sige at det er fordi det er det højste en person kan producere alene? 

Synes den er lidt svær :) Håber nogen kan hjælpe.


Svar #1
04. september 2021 af Rasko2

Hvis du ikke kan se billedet så åben evt i en ny fane


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2021 af janhaa

b)

w(t)=519.9 \\\lim_{t \to \infty}


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2021 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}\textbf{b)}\\& \small\textup{i f\o lge modellen}\\& \textup{i 2002:}\\&&\large w(8)=\frac{519.9}{1+0.098\cdot e^{-0.434\cdot 8}}=518.3\approx 520 \end{array}


Svar #4
04. september 2021 af Rasko2

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2021 af AMelev

Der mangler enheder på din graf, så det er ikke muligt at se, hvor langt den rækker.

Du kan evt. udvide grafen til at vise t-værdier, der svarer til år op til 2010. Så kan du indtegne linjen y = 520, så påstanden om en stabilisering omkring 520 illustreres grafisk.
Til gengæld er påstanden om, at produktionen er aftaget helt forkert. Produktionen vokser, men med en aftagende væksthastighed, der nærmer sig 0, så produktionen stagnerer.


Skriv et svar til: Logistisk vækst formulering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.