Matematik

Har jeg gjort noget forkert

04. september 2021 af hba1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det et rigtigt svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2021 af OliverHviid

Du har udregnet diskriminanten forkert (den giver 3 ikke 1), og du mangler også nogle parenteser. Prøv lige at se på diskriminaten igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2021 af ringstedLC

Tx er korrekt, men ikke Ty , og det ses ved at tegne grafen for g:

\begin{align*} g(x) &= -\tfrac{1}{2}x^2-x+2\tfrac{1}{2} \\ d &= b^2-4ac \\ &\;{\color{Red} \neq} -1^2-4\cdot \left ( -\tfrac{1}{2} \right )\cdot 2\tfrac{1}{2} =-1+5=4\;{\color{Red} \neq}\;1 \\d &= (-1)^2-4\cdot \left ( -\tfrac{1}{2} \right )\cdot 2\tfrac{1}{2}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2021 af ca10

diskriminanten: d = b2 - 4ac

b = - 1 

a = - 1 / 2 = - 0,5

c = 2 1/2 = 2,5

Jeg har brugt TI-89 Titanium

Indsættes i formlen:

d = (-1)(2) - 4 (- 1/2) • (2 1/2) = (-1)(2) - 4•(-0,5)•2,5 = 6 

T ( -b/2a , -d/4a) = (-(-1/(2•(-1/2) ; -6/(4•(-1/2)) = ( 1 / (-1) , -6/-2) = ( -1 , 3)

Prøv at indtaste  

g(x) = -1/2x2 - x + 2 1/2  i en grafregner i Y = , og tryk graph så kan du se grafen for funktionen og  finde toppunktet T ( -1 ,3) ( Det har jeg gjort for at se om min udregning passer)

Dit problem er at der mangler paranteser i din udregning af d

Jeg håber det var en hjælp


Skriv et svar til: Har jeg gjort noget forkert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.