Matematik

Funktioner 8.36

05. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med at denne opgave og hvilken formel jeg skal bruge? 

se vedhæftet, tak på forhånd.

Vedhæftet fil: 8,36.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2021 af Anders521

#0 Der skal ikke bruges nogen formel til opgaven

Hint til 1. F.eks. g(4) = 24 = 2·2·2·2 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af ringstedLC

1. Gør dét!

2. Se på resultaterne i 1., der skal være noget, der fremgår for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2021 af ca10

1. En eksponentialfunktion har forskriften g( x ) = 2x , Og x går  fra 0 til 3. som indsættes i forskriften

                                                                  g( 0 ) = 2o = 1

                                                                  g( 1 ) = 21 = 2

                                                                  g( 2 ) = 22 = 4

                                                                  g( 3 ) = 23 = 8

2. Først :

I nogle matematikbøger skelnes der mellem funktioner af typen

f ( x ) = ax som kaldes eksponentialfunktioner og

funktioner af typen

f (x) = b • ax som kaldes ekspontialudvikling. 

I dette tilfælde er det en eksponentialfunktion g ( x ) = 2x

a er den fremskrivningsfaktor, der svarer til en en x - tilvækst på 1.

Her ses det at x vokser fra med 1, hver gang

Sammenhængen i denne opgave er at, hver gang x vokser med 1 sker der en fordobling af g(x)

g( 0 ) = 20 = 1,         x = 0 et tal a > 0 opløftet i nulte er defineret som 1

 g( 1 ) = 21 = 2

 g( 2 ) = 22 = 4

 g( 3 ) = 23 = 8

Jeg håber det var en hjælp.


Skriv et svar til: Funktioner 8.36

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.