Matematik

Bestem en regneforskrift for funktionen.

29. september 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

Opgave 406

Om den lineære funktion oplyses det, at grafen ga°r gennem punkterne (6, –2) og (–3, –5). Bestem en regneforskrift for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2021 af Anders521

#0 Bestem først stigningstallet a vha. to-punktsformlen a = (y2 -y1)/(x2 - x1) . Dernæst bestemmes konstantleddet b med formlen b = y1 -ax1. Opstil til sidst regneforskriften og så er du færdig med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x_1&y_1&x_2&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left ( x-x_1 \right )+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\-3&-5&6&-2&y=\frac{-2-(-5)}{6-(-3)}\cdot \left ( x-(-3) \right )+(-5)\\&&&&y=\frac{1}{3}x-4\\&&&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en regneforskrift for funktionen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.