Kemi

Er det korrekt afstemt? (syre og base)

30. september 2021 af Samfundsfagsfidusen - Niveau: C-niveau

Hej 

Har jeg afstemt den korrekt?

det der skal afstemmes: H2SO4 + H2O hvor H2SO4 er syre og H2O er base. 

H2SO4 + H20 -> HSO4- og H3O+


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2021 af mathon

Ja   som monohydron syre.

Men - afhængigt af koncentration og pH-værdi -
også
                                           \small \begin{array}{llll} HS{O_4}^-\;+\;H_2O\;\rightleftharpoons \;S{O_4}^{2-}\;+\;H_3O^+ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{dissociationsgraden }&0<\alpha<1\\\\& \alpha=\frac{1}{1+10^{1.99-pH}}\\\\& \begin{array}{|c|c|}\hline&\\pH&\alpha\\&\\\hline&\\0&0.01\\&\\\hline&\\2&0.09\\&\\\hline&\\4&0.99\\&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Er det korrekt afstemt? (syre og base)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.