Matematik

Geometri, kegle form, kendte faktorer, grader og volumen, ønskes diameter og højde

30. september 2021 af EnurZealand - Niveau: B-niveau

Hej :)

Er der en her inde der kunne hjælpe mig !

Jeg har en stor bunke jord, her i min opgave, som skal obevares på min byggegrund.

Jorden (38m3) skal ligge i en kegle lignende bunke. Siderne på bunken skal have en stigning på 30 grader.

Dette er de to informationer jeg har m3 og de 30 grader. Jeg skal så finde ud af hvor meget jorden fylder i diameter eller radius.

Kan de lade sig gøre ?

Bh Rune
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2021 af PeterValberg

Fortrudt :-)

Vender lige tilbage

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2021 af PeterValberg

se lige denne skitse...
jeg antager, at din jordbunke ligger som en perfekt kegle
og at de nævnte 30º er ift. vandret

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2021 af PeterValberg

I dit tilfælde er volumen og vinklen kendt.

h=r\cdot\tan (v)

hvilket betyder, at

V=\tfrac13\cdot\pi\cdot r^2\cdot r\cdot\tan(v)

hvoraf du kender alle værdier UNDTAGET radius r
hvilket kan bestemmes ved at indsætte de kendte
værdier og løse ligningen mht. radius r

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. september 2021 af EnurZealand

Tak Peter 

Virkelig sødt af dig at hjælpe, nu vil jeg sætte mig ned og forsøge at løse ligningen, det burde kunne lade sig gøre :)

Bh Rune


Skriv et svar til: Geometri, kegle form, kendte faktorer, grader og volumen, ønskes diameter og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.