Fysik

Mekanisk energi

01. oktober 2021 af Nesro - Niveau: B-niveau


Hej 
Jeg har svært ved at løse de to opgaver.
a) Lav et plot hvor t2 er x-aksen og faldhøjden er y-aksen. Forklar, hvorfor punkterne ligger på en tilnærmelsesvis ret linje.
b) Bestem forsøgets værdi for tyngdeaccelerationen. 
Eller se vedhæftet dokument.
Håber at I kan hjælpe mig.
 

Vedhæftet fil: Forløb 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2021 af peter lind

a) Brug et CAS værktøj eller et grafikprogram. Dit t2 antager jeg i virkeligheden betyder t2 (udtryk dig ordentligt) Der gælder nemlig s=2a*t2 hvor a er accellerationen.

b) brug formlen sidst i a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{line\ae r regression:}\\& s\approx4.9\cdot t^2\\\\& s=\frac{g}{2}\cdot t^2\\\\& \frac{g}{2}=4.9\\\\& g=9.8 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2021 af peter lind

Undskyld. Formlen i #1 skulle være s = g*t2/2


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.