Matematik

Sandsynlighed, Matema10K, Opgave 8, side 432,Uden brug af CAS (Caja Schmidt med flere)

03. oktober 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Et kuld killinger består af to hanner og fire hunner. To af killingerne udvælges tilfældigt

a) Hvor mange måder kan man udvælge de to killinger på ?

Jeg har forstået opgaven således, hvor mange kombinationer med  to killinger kan man tage ud af de seks kilinger ( hvor mange kombinationer med to elementer kan man tage fra en 6 mængde)

Min løsning:

K(6,2) =  6! / ((6 - 2 )! * 2!) = 15

b) Hvad er sandsynligheden for at de to killinger har samme køn ?

Jeg har forstået opgaven således, ud af en mængde på seks killinger kan få to han killinger eller man kan få to hun killinger ud af de fire hun killinger.

Mit spørgsmål er, hvordan regner man den sandsynlighed ud ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af mathon

samme køn:

                          \begin{array}{llllll} \frac{\binom{2}{2}+\binom{4}{2}}{15}=\frac{7}{15}=46.7\% \end{array}


Svar #2
03. oktober 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Sandsynlighed, Matema10K, Opgave 8, side 432,Uden brug af CAS (Caja Schmidt med flere)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.