Matematik

lineær algebra, lineære ligningssystemer. "bestem for en hver værdi af k den fuldstændige løsning til ligningssystemet"

05. oktober 2021 af EmilDTU - Niveau: Universitet/Videregående

Ud fra 4 ligninger med 3 ubekendte har jeg opstillet følgende 4 kryds 4 matrix hvor k tilhører de reelle tal:

1, -2, -1, 1;
1, 0, 1, -1;
-1, -1, 1, -1;
1, -1, -3, k;

jeg bliver så bedst om om at bestemme den fuldstændige løsning til ligningssystemet for enhver værdi af k

jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre det. jeg kan bruge gausselimination og stille det op som en parmeterfremstilling, men så svar jeg vil ikke rigtig på spørgsmplet vel.

jeg er generelt bare lidt forviret over fremgangsmåden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2021 af stromea

Hej Emil

Nu har jeg samme opgavesæt som dig haha

Er ikke sikker på om jeg har gjort det korrekt, har foretaget gauss elimination og kommet frem til at x=0, y=0, z=-1, og -3z=k, men ved ikke om man skal skrive at k er -3 gange z, eller om k = 3

Du er meget velkommen til at skrive, hvis du finder ud af noget andet :))


Skriv et svar til: lineær algebra, lineære ligningssystemer. "bestem for en hver værdi af k den fuldstændige løsning til ligningssystemet"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.