Matematik

løse en skide ligning

08. oktober 2021 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den her skide ligning?

0=100-0,00046*h

Jeg har gjort dette men det fungerer ikke:

0-100+0,00046=h4

-99,99956=h4

vi skal have h til at stå alene så derfor bliver det i min forståelse  4√-100. Altså den fjerde kvadratrod af -100. Men både min lommeregner og nspire siger at der er fejl så noget er self helt galt. Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg kommer på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2021 af PeterValberg

Du regner jo som vinden blæser mht. fortegn og regnearter ;-)

100-0,00046\cdot h^4=0

0,00046\cdot h^4=100

h^4=\frac{100}{0,00046}

h=\sqrt[4\,\,]{\frac{100}{0,00046}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} 0&=&100-0.00046\cdot h^4&\textup{adder }0.00046\cdot h^4\\\\ 0.00046\cdot h^4&=&100&\textup{divider med }0.00046\\\\ h^4&=&\frac{100}{0.00046}&\textup{opl\o ft i }\frac{1}{4}\\\\ \left (h^4 \right )^{\frac{1}{4}}&=&\left (\frac{100}{0.00046} \right )^{\frac{1}{4}}\\\\ h&=&21.5929 \end{array}


Skriv et svar til: løse en skide ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.