Kemi

syre og baser opgaver

11. oktober 2021 af Tobiasvg - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen, jeg har 10 små opgaver som jeg har svært ved i kemi og ville sætte stor pris hvis nogle kunne hjælpe mig med at lave den.

1)Hvad er hydroxidkoncentrationen, når du har en koncentration af oxoniumioner på 0,00001 M?

2)I en opløsning er koncentrationen af hydroxid [OH-] = 0,00175 M. Beregn pH (to decimaler).

3)En opløsning med en cs = 0,1 M har en pH = 2,91. Beregn hydronolysegraden (to decimaler).

4)En base har en pKb = 9,24. Hvad er pKs?

5)Beregn pH af en opløsning af saltsyre på 0,013 M (to decimaler)

6)Beregn pH af en opløsning af hydrogenfluorid på 0,035 M (to decimaler)

7)Beregn pOH af en opløsning af Ca(OH)2 (calciumhydroxid) på 0,01 M. (To decimaler)

8)Beregn pH af en opløsning af ammoniak på 0,15 M? 

9)Hvad er den korresponderende base til ammonium? Angiv kemisk formel.

10)Når en syrer afgiver en hydron bliver den korresponderende base ofte negativ. Hvorfor?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

4:

Styrkeeksponenten 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

5:

pH=-log(0,013) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

9:

Ammoniak


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

10:

Hvis man tilfører en eller flere elektroner til atomets elektronsky, vil der være et overskud af negativt ladede partikler. Derfor vil den blive negativ 


Skriv et svar til: syre og baser opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.