Kemi

Kemi opgave om syre og baser

18. oktober 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, nogle der ved hvordan man løser denne opgave og med hvilken formel? 

Tak på forhånd se vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: opgave 3 kemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

Opgave A: Burde du kunne løse nemt 

NH3+H2O\rightleftharpoons NH4^++OH^-


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} \textbf{(3)}\\& \textup{(b)}&&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\;M=10^{-10.7}\;M=1.995\cdot 10^{-11}\;M\\\\&&& \left [ N{H_4}^+ \right ]=\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{1.995\cdot 10^{-11}\;M}=5.01\cdot 10^{-4}\;M\\\\\\ &\textup{(c)}&& \alpha=\frac{5.01\cdot 10^{-4}\;M}{0.01\;M}=5\cdot 10^{-2}=5\% \end{array}


Skriv et svar til: Kemi opgave om syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.