Fysik

Kvantiseret energi

19. oktober 2021 af htxelevinød - Niveau: A-niveau
Hvad er kvantiseret energi?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2021 af mathon

Kvantemekanikken har fået sit navn fra fænomenet kvantisering. Dette betyder, at på mikroskopisk skala sker ændringer i f.eks. energi nogle gange i spring, hvor man klassisk set ville forudsige, at ændringen sker kontinuert. Dette ses bl.a. i et atom, hvor elektronen skifter energiniveau i kvantespring, fordi kun bestemte energiniveau er tilladt. Der findes altså umulige energiniveauer, hvor elektronen ikke kan eksistere, og energiskiftet kan kun ske i diskrete mængder (latin: kvanter).


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2021 af mathon

Plancks konstant:
                                  \small h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s

Fotonenergi:
                                  \small \small E=h\cdot f                \small f\textup{ er frekvensen}


Skriv et svar til: Kvantiseret energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.