Matematik

Bestem højden af et popcornbæger med radius 5 cm og rumfang 1 liter = 1000 cm3

25. oktober 2021 af maya1999 - Niveau: B-niveau

Hej har en aflevering for til i aften, og kan ikke finde ud af denne opgave eller hvordan man taster det ind i wordmat, så hvis der er nogen der kan hjælpe vil det være meget værdsat


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\& \textup{L\o s}\\&& 1000=1.047\cdot 5^2\cdot h\\\\ \textbf{c)}\\&& O{\, }(x)=3.14\cdot \sqrt{x^4+\frac{912025}{x^2}},\quad x>0\\\\&& O{\, }'{\, }(x)=3.14\cdot \frac{1}{2\sqrt{x^4+\frac{912025}{x^2}}}\cdot \left ( 4x^3-\frac{912025}{x^4}\cdot 2x \right )\\\\&& O{\, }'{\, }(x)=3.14\cdot \frac{2x^3-\frac{912025}{x^3}}{\sqrt{x^4+\frac{912025}{x^2}}}\\\\&\textup{minimal}\\& \textup{radius}\\& \textup{kr\ae ver bl.a.}\\&& O{\, }'{\, }(x)=3.14\cdot \frac{2x^3-\frac{912025}{x^3}}{\sqrt{x^4+\frac{912025}{x^2}}}=0\quad \textup{hvor n\ae vneren er positiv}\\& \textup{dvs}\\&& 2x^3-\frac{912025}{x^3}=0\\\\&& 2x^6-912025=0\\\\&& x^6=\frac{912025}{2}\\\\&& x=\sqrt[6]{\frac{912025}{2}} \end{array}


Svar #3
25. oktober 2021 af maya1999

Tusind tak for hjælpen! Kan godt løse a nu og tak for at hjælpen med c.

Er det her svaret på opgave b)? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Bestem højden af et popcornbæger med radius 5 cm og rumfang 1 liter = 1000 cm3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.