Matematik

Undersøg division

25. oktober 2021 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Jeg har siddet med følgende to opgaver, men har meget svært ved at løse dem. Følgende opgaver: 

B. Undersøg hvad der sker, når den brøk, der divideres med, er mindre end den brøk, der skal divideres?
Fx 1/2 : 1/4

C. Hvad sker der, når den brøk, der divideres med er større end den brøk, der skal divideres?
Fx: 1/4: 1/2

Mvh Fahad


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2021 af PeterValberg

Med undersøg menes, at du simpelthen prøver det og ser, hvad der sker :-)

b)

\frac12:\frac14=\frac12\cdot\frac41=\frac{1\cdot 4}{2\cdot 1}=2

c)

\frac14:\frac12=\frac14\cdot\frac21=\frac{1\cdot 2}{4\cdot 1}=\frac24=\frac12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne video om brøkregning med de fire regnearter < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2021 af StoreNord

b)

\frac12:\frac14=\frac12\cdot\frac41=\frac{1\cdot 4}{2\cdot 1}=2 > 0

c)

\frac12:\frac34=\frac12*\frac43=\frac{1\cdot 4}{2\cdot 3}=\frac46=\frac23<0


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2021 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \frac{\textup{st\o rre\,br\o k}}{\textup{mindre\,br\o k}} &>1: \frac{\frac{1}{2}}{\frac{1}{4}}=\frac{4}{2}=2>1 \end{align*}

c)

\begin{align*} \frac{\textup{mindre\,br\o k}}{\textup{st\o rre\,br\o k}} &<1: \frac{\frac{1}{4}}{\frac{1}{2}}=\frac{2}{4}=\frac{1}{2}<1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2021 af SuneChr

En yderligere mulighed er at gøre tællerbrøken og nævnerbrøken ensbenævnte:
\frac{\frac{1}{2}}{\frac{1}{4}}=\frac{\frac{2}{4}}{\frac{1}{4}}    Når de er ensbenævnte, smider man begge nævnere væk og beholder resten.
Det man gør er at forlænge med fællesnævneren.


Skriv et svar til: Undersøg division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.