Matematik

Hvordan tester man om der er konstant skalaafkast for produktionsfunktionen Q=L*K ?

27. oktober 2021 af AlmenStuderende - Niveau: Universitet/Videregående

Og hvilken type produktionsfunktion er ovenstående?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2021 af Anders521

#0 Det er en Cobb-Douglas produktionsfunktion.

For t > 1 er                                                                                                                                                                                                                     Q(t·L, t·K) =(t·L)·(t·K) = t2 ·(L·K) = t2·Q(L,K).

Ved at øge hvert input med en faktor t >1 , vil produktionen øges med en faktor t2 >1. Så der er tale om en stigende skalafkast


Skriv et svar til: Hvordan tester man om der er konstant skalaafkast for produktionsfunktionen Q=L*K ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.