Kemi

Beregn koncentrationen af hydroxid-ioner i teen

28. oktober 2021 af helpn - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at besvare følgende spørgsmål:

I en kop grøn te er den aktuelle koncentration af oxoniumioner 4,0*10^(-4) M. Beregn koncentrationen af hydroxid-ioner i teen. Er den grønne te sur eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2021 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} \textup{Ved 25}\degree C\\& \left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{4.0\cdot 10^{-4}\;M}=2.5\cdot 10^{-11}\;M\\\\& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 4.0\cdot 10^{-4}\right )=3.4 \end{array}


Svar #2
28. oktober 2021 af helpn

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Beregn koncentrationen af hydroxid-ioner i teen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.