Matematik

Spørgsmål omkring udregning.

05. november 2021 af M73 - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal låne Jeres hjælp, til at høre om min udregning, er helt hen i vejret (se vedlagte billede) 

Grunden til jeg spørger, er fordi jeg er meget i tvivl om hvorvidt jeg har udregnet det rigtig eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2021 af Quarr

a)

En lille fejl. Du har indsat vækstraten(r) på a plads i forskriften:

y=f(x)=b\cdot a^x

a=1+r=1+0,003=1,003

y=Befolkningstal

x=År

Når der er gået 9 år (x=9) fra 2009 til 2018 hvad er befolkningstallet så?

f(9)=9,348\cdot 1,003^9=?

- - -

Ja

 


Svar #2
05. november 2021 af M73

Tusind tak og jeg får det til: 12,19702.

Igen - TAK for din hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2021 af Quarr

Jeg får det til 9,603 mio. Har redigeret i mit svar.

a=1+\frac{r}{100}

Det skulle være vækstraten omskrevet som decimaltal.

- - -

Ja

 


Svar #4
05. november 2021 af M73

Denne ugregning, (jeg har vedhæftet) den kan jeg godt bruge til spørsmål B ikke? Eller er det helt hen i vejret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2021 af Quarr

Du er kommet til at skrive vækstraten forkert for Ungarn!

Sverige:

s(x)=9,348\cdot 1,003^x

Ungarn:

u(x)=10,014\cdot 0,997^x

Vækstraten for Ungarn er -0,3%

Vækstraten skrevet som decimaltal:

\frac{-0,3%}{100}=-0,003

a=1+r=1+(-0,3%)=1-0,003=0,997

b)

Løs ligningen:

s(x)=u(x)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2021 af Quarr

9,348\cdot 1,003^x=10,014\cdot 0,997^x

Løsningen til ligningen siger noget om hvor mange år der skal gå før de har samme befolkningstal.

2009+xår =?

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring udregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.