Matematik

Omvendt funktion

16. november 2021 af eden91 - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med den her opgave.

En funktion f er givet ved f(x) =\frac{2x-1}{5-x}

a) bestem en forskrift for den omvendte funktion f^-1.

Er der nogen der kan hjælpe? På forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2021 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllllll} y=\frac{2x-1}{5-x}\qquad x\ne5\\\\ \left (5-x \right )\cdot y=2x-1\\\\ 5y-xy=2x-1\\\\ 5y+1=x\left (2+y \right )\\\\ x=f^{-1}\left ( y \right )=\frac{5y+1}{y+2}\qquad x\ne5\qquad y\neq-2 \end{array}


Svar #2
16. november 2021 af eden91

1000 tak for hjælpen :) Jeg prøver lige at studere dine mellemregninger for at forstå hvad du lige gjorde der, hehe


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.