Fysik

Afstand

16. november 2021 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke dette spørgsmål. Håber, at der er en der kan hjælpe. 

Afstanden til Solsystemets fjerneste planet Neptun er 30 AE. Hvor mange timer gammelt er det billede, vi kan se af Neptun i et teleskop?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllllll} t=\frac{s}{c}=\frac{30\cdot \left ( 149.6\cdot 10^9\;m \right )}{2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s}}=14970.4\;s=4.16\;timer \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2021 af ringstedLC

Lyset (billedet) har en hastighed og afstanden til Neptun er:

\begin{align*} 30\,(\textup{au}) &= 30\cdot 149.597.870.700\,(\textup{m}) \\ v &= \frac{s}{t}\Rightarrow t=\frac{s}{v} \\ c &= \frac{30\,(\textup{au})}{t\,(\textup{s})}\quad ,\;c=\textup{lyset hast.\,i\,vakuum } \\ t &= \;?\,(\textup{s})\Rightarrow t=\;?\,(\textup{t}) \end{align*}

AE er en "gammeldags" betegnelse for middelafstanden mellem Solen og Jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2021 af SuneChr

# 0
Vi kan også, auditivt, få en fornemmelse af afstanden til Neptun.
Lad os tænke at der på Neptun er et væsen med en mobiltelefon, som den vi kender, og væsenet
ringer til Jorden. Der vil gå 4,16 timer fra væsenet har trykket på [SEND] , indtil vi på Jorden modtager
kaldet. Besvarer vi straks kaldet og giver besked retur, vil væsenet på Neptun modtage vort kald
8,32 timer efter væsenet selv afsendte kaldet.

Hvis man ringer til sin arbejdsplads på Neptun og melder sig syg, vil man ved arbejdstids slutning
modtage svaret: "Bliv hellere hjemme i dag, - og god bedring".


Svar #4
16. november 2021 af Planteelsker

Mange tak!


Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.