Matematik

monotoni forhold og f'

21. november 2021 af pringleslover - Niveau: B-niveau

opgaven står vedhæftet, gerne hjælp hurtigt og nemt! tak på forhånd.

Vedhæftet fil: mat opg 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af Poseidon1

I den første delopgave, skal du først finde funktionens ekstremumssteder. Det gør du, ved at differentiere funktionen, og løse ligningen f'(x)=0. Herefter vil du kunne finde monotoniforholdene, ved at lave en fortegnsundersøgelse omkring ekstremumsstederne. Husk følgende er gældende:

f'(x) er negativ, så vil f(x) være aftagende

f'(x) er positiv, så vil f(x) være voksende


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af ringstedLC

c) 

y = k , fmin ∧ fmaks ⇒ én skæring.

         , k = fmin ∨ k = fmaks ⇒ to skæringer.

tre skæringer ⇒ ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af mathon

c)

         Brug skala for k.


Skriv et svar til: monotoni forhold og f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.