Kemi

Hvor mange gram når pH kendes

23. november 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående
Du har 1,0 L af en 1,0 M HCl opløsning. Hvor mange gram natriumacetat skal der tilsættes for at pH bliver 4,5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll}& 1.0\;L\;1.0\;M\;HCl\textup{ indeholder }1.0\;\textup{mol }HCl\\ \textup{og dermed}\\& 1\textup{ mol } H_3O^+\quad (\textup{st\ae rk syre}) \\\\ \textup{Ved }pH=4.5\\ \textup{er indeholdet}\\ \textup{af }H_3O^+\textup{:}\\& n(H_3O^+)=10^{-pH} \,mol=10^{-4.5}\;mol=3.16228\cdot 10^{-5}\;mol\\\\ \textup{Nedbringelse}\\ \textup{af }H_3O^+\textup{:}\\& n_{ned}=\left (1-3.16228\cdot 10^{-5} \right )\;mol=0.999968\;mol\\\\ \textup{Hertil kr\ae ves}&\textup{da rektionsforholdet er }HCl:CH_3COO^-=1:1\\ \textup{af }CH_3COONa\textup{:}\\& m_{CH_3COONa}=\left ( 0.999968\;mol \right )\cdot \left ( 82.0343\frac{g}{mol} \right )=82.032\;g \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange gram når pH kendes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.