Matematik

Hjælp til at forstå et eksemple (Imaginær differential ligning)

24. november 2021 af matematikersvært10101 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg forstår ikke hvordan at K*(-3+2I)^2 bliver til -> K(9-12I+4I^2)

Det er en imaginær differential ligning K er en konstant og der gættes på løsning K*e^(-3+2i)*t

Vedhæftet fil: Imagin.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2021 af janhaa

1. kvadrat-setning 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2021 af jantand

(2*i)2  =-4     


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2021 af jantand

du skel første regne indholdet af parentesen ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2021 af PeterValberg

(2i)^2=2^2\cdot i^2=2^2\cdot(\sqrt{-1})^2=4\cdot(-1)=-4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå et eksemple (Imaginær differential ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.