Matematik

Andengradsligning med to led

27. november 2021 af Laerke4958 - Niveau: B-niveau

Andengradsligning med to led. Løs nedenstående to ligninger (uden brug af maple og uden de generelle formler til løsning af andengradsligninger), det er denne opgave jeg har fået stillet og fatter ingenting, en sød sjæl der vil hjælpe. (Der er vedhæftet en fil, under)


Svar #1
27. november 2021 af Laerke4958

Her er filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2021 af peter lind

i første tilfælde flyt 6 over på den anden side af lighedstegnet og divider derefter med 2

I anden tilfælde: Sæt 2x ud foran en parantes og brug dernæst nulreglen. Hvis et produkt af to faktorer er 0, er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2021 af Anders521

#0 

•) 2x2 - 6 = 0 ⇔ x2 - 3 = 0 ⇔ x2 = 3 ⇔ |x| = √3 ⇔ x = ± √3

•) Sæt ikke 2x foran en parentes, men blot x. Så fås to lineære faktorer, x og 2x -5 ganget sammen, hvorpå nul-reglen bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er en udmærket idé at sætte 2 x udenfor parentesen i anden ligning. Man kan også nøjed med at sætte x udenfor parentesen. I begge tilfælde får man den lille delopgave at dividere 5 med 2.


Skriv et svar til: Andengradsligning med to led

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.