Biologi

Hvilken betydning har det, hvis to syge har generne Hh for anlæg af sygdommen fremfor HH?

07. december 2021 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvilken betydning har det, hvis to syge har generne Hh for anlæg af sygdommen fremfor HH?
 

 _ ud af 4 børn vil få sygdommen
 

_ ud af 4 børn vil være bærere af sygdomsgenet, uden at sygdommen kommer til udtryk
 

 _ud af 4 børn vil være fuldstændig rask

Hjælpppppp

Vedhæftet fil: bf555c089b42.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2021 af andrew741389

 _2 ud af 4 børn vil få sygdommen
 

1_ ud af 4 børn vil være bærere af sygdomsgenet, uden at sygdommen kommer til udtryk
 

 2_ud af 4 børn vil være fuldstændig rask


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2021 af ringstedLC

#1: Det kan ikke være rigtigt, da:

\begin{align*} \frac{2}{4}+\frac{1}{4}+\frac{2}{4} &= \frac{5}{4} \end{align*}

#0: Vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Skriv et svar til: Hvilken betydning har det, hvis to syge har generne Hh for anlæg af sygdommen fremfor HH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.