Matematik

Funktion af to variable, radius af cirkel

07. december 2021 af lol28 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg bliver i en opgave bedt om at bestemme radius for en cirkel, med forskriften f(x,y)=0,1·x2-0,8·x+0,1·x2

Den cirkulære ydre kant kan beskrives ved niveaukurven f(x,y)=0,9.

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2021 af SuneChr

Vi sætter f(x , y) = 0,9 og ganger ligningen med 10.
Vi får herefter:
x2 - 8x + y2 = 9  ⇒
(x - 4)2 + (y - 0)2 - 16 = 9  ⇒
(x - 4)2 + (y - 0)2 = 52         Her aflæses cirklens centrum og radius.
______________
# 4 Ja, det var gættet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2021 af ringstedLC

Vedhæft et godt billede af opgaven eller afskriv opgaven korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2021 af StoreNord

Dèn forskrift mangler da noget y


Svar #4
07. december 2021 af lol28

sorry tastefejl herfra forskriften lyder: f(x,y)=0,1·x2-0,8·x+0,1·y2


Svar #5
07. december 2021 af lol28

#1

Vi sætter f(x , y) = 0,9 og ganger ligningen med 10.
Vi får herefter:
x2 - 8x + y2 = 9  ⇒
(x - 4)2 + (y - 0)2 - 16 = 9  ⇒
(x - 4)2 + (y - 0)2 = 52         Her aflæses cirklens centrum og radius.
______________
# 4 Ja, det var gættet.

Jeg kan forstå at der er brugt kvardratsætningen, men vil du måske forklarere ledene? har svært ved at placere 4-tallet. Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2021 af ringstedLC

8x er det dobbelte produkt.


Skriv et svar til: Funktion af to variable, radius af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.